Muutto-ohjeita

ohjeet-muuttoon

Muuttotavaroiden pakkaaminen:

 • Huonekalut (sohvat, tuolit, pöydät, lipastot, kaapit yms.) Kaikki liukuvat osat; hyllyt/lasihyllyt poistetaan kaapista/vitriinistä. Muuton ajaksi ovet teipataan kiinni ja mahdollinen avain teipataan kaapin kylkeen. Kaapeissa ei saa olla irtainta tavaraa sisällä, (ellei toisin ole sovittu) niitä pakataan laatikoihin. Muuton ajaksi huonekalut suojataan kuplamuovilla tai kiristekalvolla.
 • Taulut ja peilit pakataan hyvin pahviin, ilmakuplamuoviin. myös muut särkyvät esineet näin. Lasiastiat, posliinit, koriste-esineet pakataan ja suojataan hyvin ennen niiden laittamista muuttolaatikoihin.
 • Valaisimet suojataan yleensä kuplamuovilla, joka kääritään ja teipataan valaisimen ympärille niin, että valaisimen kiinnityskoukku jätetään näkyviin. Särkyvien esineiden pakkauksiin kannattaa kirjoittaa lisäksi merkintä "särkyvää".
  Arat huonekalut suojataan kiristekalvolla/muovilla, mm. sohville on hyvä tehdä näin.
  Patjat on hyvä suojata kiristekalvolla/muovilla
  Lipastot ja kaapit tyhjiksi. Ovet teipataan kiinni tai laitetaan avaimella kiinni.
  Irtain tavara ja varastotavara laitetaan laatikoihin.
  Kaikki sängyt mitkä on mahdollista, tulee purkaa pienempiin osiin. Muutkin isot huonekalut mitkä voidaan purkaa, voidaan tehdä niin.
  Kukat/kasvit on hyvä suojata kankaalla/ muovipussilla.
  Tekstiilit – peitot, täkit, tyynyt, viltit, lakanat jne. – kannattaa pakata tukeviin jätesäkkeihin tai muuttolaatikoihin.
 • Sähkölaitteet ja pesukoneet.
  Sähkölaitteiden Vesijohto- ja viemärikytkennät täytyy olla etukäteen irroitettuna. Sähköjohto voidaan teipata laitteen kylkeen. Pesukoneen rummun tulee olla lukittuna siirron ajaksi. Kuljetustuet on yleensä pesukoneen takaosassa.