muistilista

Muuttajan muistilista

Pyydä tarjous muuttolaatikoista, niitä on helppo pinota ja kuljettaa. Yksiön ja kaksion muutto vaatii noin 20-50 muuttolaatikkoa, kolmen tai neljän huoneen 50-100 muuttolaatikkoa ja yli viiden huoneen huoneisto yli 100 laatikkoa. Muuttamista helpottaa, jos laatikoihin kirjaa huolella mitä ne sisältävät ja mihin ne on tarkoitus kantaa, esim. MH (makuuhuone), OH (Olohuone), WC, KH(kylpyhuone) ja niin edelleen. Muuttolaatikoiden tilaamisen yhteydessä kannattaa hankkia myös pakkausmateriaalia.

Muuttopäivästä kannattaa ilmoittaa ennakkoon naapureille. Asunto-osakeyhtiössä ilmoitetaan isännöitsijälle muuttoauton mahdollisesti tarvitsema tila, jolloin tila varataan autolle muuttopäiväksi.

Suunnittele muutto hyvin etukäteen

Pyydä tarjous muuttoyrityksestä

Tilaa muuttoapu

Hanki pakkaustarvikkeet


Avain
Muuttaessasi pois, luovuta entisen asuntosi avaimet takaisin isännöitsijälle tai omistajalle. Pidä huoli, että kaikki avaimet ovat tallessa, sillä lukkojen uudelleensarjoitus voi tulla kalliiksi.

Internet
Nettiyhteyden siirtäminen uuteen osoitteeseen kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin, sillä liittymien toimitusajat ovat usein pitkiä.

KELA
Mikäli olet oikeutettu KELAn yleiseen asumistukeen tai opiskelijan asumislisään, hanki hakemukseen tarvittavat asiakirjat hyvissä ajoin.
Voit lähettää hakemuksen KELAlle, vaikkei sinulla vielä olisikaan kaikkia tarvittavia asiakirjoja, ja toimittaa ne jälkeenpäin. Näin ollen et joudu kuukausikaupalla odottamaan KELAn päätöstä.

Lapset
Jos sinulla on lapsia, ota selvää tulevan asuinalueesi päiväkodeista ja kouluista. Ilmoita heidät uuteen päiväkotiin ja/tai kouluun.

Lehdet
Soita tilaamiesi lehtien asiakaspalveluihin ja ilmoita uusi osoitteesi.
Monet lehtitalot tarjoavat myös sähköistä asiointipalvelua internetissä.

Muuttoapu
Selviätkö muutosta omin ja lähipiirisi voimin? Jos et, ota hyvissä ajoin yhteyttä muuttofirmaan. Jos olet muuttanut aikaisemmin, käytä edellistä muuttoa mittatikkuna ja arvioi tulevaan muuttoon tarvittava aika ja työmäärä. Tutustu sivustomme monipuolisiin palveluihin ja valitse itsellesi parhaiten sopiva kokonaisuus.

Muuttoilmoitus ja osoitteenmuutokset
Muista ilmoittaa muutostasi pankkiin, työpaikalle, kirjastoon (palauta lainakirjat!), puhelinoperaattorille, ystäville ja sukulaisille. Muuttoilmoitus on lain mukaan tehtävä viimeistään viikon kuluessa muutosta. Voit kuitenkin tehdä sen aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää.